keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lomailua

Pari viikkoa sitten tuli pidettyä lomaa, kun oli tuosta viime kesän riparista vapaat pitämättä. Lähdin sitten Tampereen ja Nokian kautta Kauhajoelle vanhempieni luokse lomailemaan. Näin parin päivän aikana kaikki neljä tädin pientä rakasta ja miten musta jotenkin tuntuu, että ne kaikki ovat kasvaneet ihan valtavasti, varsinkin Nyytti sen jälkeen, kun täytti joulukuussa 2v.

Käytiin vanhempien kanssa tiistaina Seinäjoella pyörähtämässä ja thaimaalaisessa ravintolassa syömässä. Oli muuten hyvää ruokaa ja sopivan tulista. :)

Torstaina oli melkein se loman paras päivä, kun pääsin käymään mummin luona. :) Mummin luota suunnattiin sitten Tampereelle.

Perjantai-iltana tapasin yhden kaverin ja mietin pitkin päivää, että koska me viimeksi ollaan nähty. Totesin, että pariin kertaan joskus Tampereella mutta edellisestäkin kerrasta on varmaan se 4v. aikaa. Se melkein 5h mikä oltiin yhdessä, meni ihan liian äkkiä. Pitäisiköhän sitä saada aikaiseksi nähdä hänenkin kanssa useammin? :D

Lauantaina iltapäivästä tapasin sitten toisen kaverin, jonka kyllä näin viimeksi viime kesänä ja heti tuli kommentti, että siitäkin on liian pitkä aika. Saatiinpa juteltua kunnolla ja kahvit juoduksi. :)

Niin, olin taas sekaamassa keittiössäkin loman aikana ja tein pohjalaista sapuskaa eli Kaljavelliä.

6 annosta

1 l vettä
1/3 kkp riisiä
1 kkp siirappia
1 kkp rusinoita
kotijuustoa, paloina
2-3 kkp kotikaljaa/olutta
1-3 rkl vehnäjauhoja

Klimppitaikina:
1 kpl muna
1 kkp maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
vehnäjauhoja

Laita litra vettä kattilaan, anna kiehua. Lisää riisit ja keitä ne pehmeäksi.

Tee klimppitaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Taikinan pitäisi olla kuin paksu lettutaikina. Kasta teelusikka kattilassa kuumaan veteen, ota taikinasta teelusikalla klimppejä (taikinakasoja) ja pudottele ne suoraan kiehuvaan kohtaan. Anna hetken aikaa kiehua ennen kuin sekoitat, etteivät klimpit murene.

Lisää keittoon siirappi ja rusinat. Lisää kotijuusto viimeiseksi paloina. Sekoita vehnäjauhot ja kotikalja/olut keskenään ja lisää ne velliin. Anna vellin kiehahtaa.

Jos vellistä haluaa vähän pehmeämmän makuisen, kotikaljan/oluen tilalla voi käyttää myös piimää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti