sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kokeileva keittiö osa 1

Heeh, piti sitten eilen kokeilla tehdä uutta ruokaa.

Alkuperäinen ruoka oli Tonnikala-nahcosvuoka mutta tonnikalan korvasin jauhelihalla.

4 annokseen tulee

200g maissilastuja
1 sipuli
1/2 isosta punaisesta paprikasta
1 tlk tonnikalaa öljyssä / 400g jauhelihaa
75g juustoraastetta

Valkokastike:
1 1/2 tl margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmista ensin valkokastike. Kuumenna rasva kattilassa. Älä ruskista sitä. Lisää jauhot ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes kastike sakenee ja riittävästi nestettä on lisätty. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5min. Mausta.

Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi paprika. Valuta tonnikalasta öljyä pannulle tai vaihtoehtoisesti laita joko voita ja öljyä pannulle. Jos teet jauhelihaversion, lisää jauheliha pannulle ja ruskista se.
Kuullota sipuli ja lisää paprikanviipaleet joukkoon. Sekoittele muutama minuutti, että paprikat hieman pehmenevät. Voitele laakea vuoka. Kaada vuoan pohjalle puolet maissilastuista. Levitä päälle sipulipaprikaseos, tonnikala tai jauheliha sekä valkokastike. Peitä pinta lopuilla maissilastuilla. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 10min.

Reseptin nappasin uudesta kirjasta Kerho keittiössä - Kokkikerho-ohjelmisto, jonka löysin viikolla Kirkon lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäiviltä Jyväskylästä.

Jos et oikein hallitse valkokastikkeen tekoa, suosittelen ostamaan kaupasta Dolmion valmiin valkokastikkeen.

Sain eilen ruuan valmiiksi ja kun olin menossa ottamaan siitä lautaselle annosta, poikaystäväni kysyi, missä se valkokastike on. Sitten alkoi hieman naurattamaan. Se oli edelleen siinä purkissaan ja purkki jääkaapissa. :D

Jos nyt sitten suuntaisi taas keittiöön, tekemään riisiä broileri-currykastikkeella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti